Geen inkomsten wat nu?

Geen inkomsten wat nu?

We hebben met zijn allen betere tijden gekend. In grote lijnen ging het na de jaren 80 van de vorige eeuw vrij goed met ons land. Nu ook de gouden tijden van de internetbubbel voorbij zijn bevinden wij ons in een economische crisis die geleid heeft tot het hoogste aantal dat Nederland tot nu toe gekend heeft.

Over het algemeen hebben de meeste mensen het niet zelf in de hand of ze hun baan behouden of niet. Het is dan ook op zich niet zo vreemd als je zelf deel uit maakt van een massaontslag en daarom dus ook werkloos bent geworden.

Je bent wellicht niet de enige persoon die met dit probleem te maken hebt maar wanneer je geen inkomsten hebt en daardoor je vaste lasten niet meer kan betalen heb je aan die gedachte natuurlijk heel weinig.

 

De gevolgen van geen inkomen wat nu

Het verliezen van je baan heeft verstrekkende gevolgen. Huizen en hypotheken worden tegenwoordig berekend op basis van tweeverdieners. Het wegvallen van in ieder geval één inkomen is al snel van grote invloed op de financiële draagkracht van een huishouden om de hypotheek af te kunnen lossen.Maar ook zonder koopwoning heeft werkloosheid een grote impact. Uiteindelijk moet je in staat blijven om rekeningen te betalen in je primaire levensbehoeften te voorzien. Dit is zeker het geval wanneer er jonge kinderen betrokken zijn.

 

Geen inkomsten meer wat nu

Wanneer er geen geld meer binnenkomt heb je ook weinig keuzes. Zonder geld kan je niets en ga je alleen maar achteruit. Je hebt dan eigenlijk alleen maar twee doelen waar jij je op moet gaan richten. Een bron van inkomsten hebben en het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe baan.
Om te kunnen leven ga je als eerste op zoek naar een uitkering. De overheid biedt zijn burgers de mogelijkheid om een uitkering aan te vragen. Er zijn in Nederland vier soorten uitkeringen waar je eventueel een beroep op zou kunnen doen.
Deze uitkeringen zijn: de algemene bijstand (de WWB, of “bijstand”), bijzondere Bijstand, langdurigheidstoeslag en de werkeloosheidswet (WW). Afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden kan je hier in aanmerking voor komen.

 

Geen inkomsten wat nu? Uitkeringen

Ben je buiten jouw toedoen zonder werk komen te zitten dan heb je in eerste instantie recht op een WW-uitkering. Je bent niet verwijtbaar werkloos geworden dus heb je daar recht op. Op het moment dat je weet dat jij je baan kwijtraakt is het raadzaam om dan je WW bij het UWV aan te vragen. Je hebt minimaal 3 maanden en maximaal 38 maanden recht op de WW.  Hierbij ontvang je doorgaans 75% of 70% van je laatst verdienden dagloon. Je vraagt de WW via het UWV aan.
Heb je geen recht meer op een WW-uitkering of heb je te kort gewerkt om in aanmerking te komen dan heb je recht op de bijstand. Heb je geen financiële middelen meer en kan je niet meer in je levensonderhoud voorzien dan vormt de bijstandsuitkering jouw inkomen. Normaal gesproken is dit een tijdelijke voorziening maar tegenwoordig ontvangen veel mensen deze uitkering ook langdurig. Dit inkomen is gebaseerd op het minimumloon en is aan te vragen bij het UWV en de gemeente.
Als je geen beroep kunt doen op iedere andere regeling of toelage kan je aanspraak maken op de bijzondere bijstand. Dit staat los van de algemene bijstand en iedereen kan het aanvragen. Voor bijzondere onvoorziene kosten zoals medische uitgaven, kapotte wasmachine of een nieuwe bril kan je deze bijstand gebruiken. De bijzondere bijstand vraag je aan bij je eigen gemeente.
Leef je al meer dan 5 jaar op of onder het bijstandsniveau dan kun je de langdurigheidstoeslag aanvragen. Dit is een vast bedrag dat je eenmaal per jaar kan krijgen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van je leefsituatie en verschilt per gemeente. Deze toeslag moet je bij je eigen gemeente aanvragen.

 

Problemen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je tegen problemen aanloopt bij de aanvraag van uw uitkering. Je aanvraag wordt onterecht geweigerd of je uitkering is plotseling stopgezet. Sociaal Verhaal kan je hierbij gratis helpen. Van het opstellen van een bezwaarschrift tot juridisch hulp in de rechtbank, Sociaal Verhaal is je graag van dienst. Het belangrijkste is dat we snel een bron van inkomsten voor je kunnen regelen om van te leven. Dus neem gerust vrijblijvend contact op.

Geen recht op uitkering wat nu?

Geen recht op een uitkering wat nu? Een van de meest gestelde vragen op deze site. Gelukkig is het antwoord simpel; neem contact op met Uitkering gestopt. Wij zijn namelijk een advies orgaan die jou helpt met dit soort vraagstukken. We kunnen jou niet alleen helpen aan een uitkering, maar het kan in vele gevallen ook nog eens gratis!

Voor meer informatie over het geen recht hebben op een uitkering, lees hieronder verder, vul anders hier het contactformulier in en wij zullen jou helpen.

Geen recht op uitkering wat nu?

Geen recht op uitkering wat nu

Uitkering gestopt helpt met vragen zoals: “Geen recht op uitkering wat nu?”

Tijden zijn veranderd voor veel mensen. In Nederland ondergaan we een zware recessie en hebben het grootste aantal werklozen ooit geregistreerd in de geschiedenis. Hoewel veel mensen de effecten van de crisis nog niet persoonlijk ervaren, is het duidelijk dat in onze (directe) omgeving veel mensen wel getroffen zijn.

Per maand raken duizenden mensen hun baan kwijt. Hierdoor worden diverse huishoudens geconfronteerd met rekeningen die nauwelijks tot niet betaald kunnen worden. De bankrekening wordt steeds kleiner en schulden nemen toe.

Sociaal stelsel

Gelukkig hebben we een sociaal stelsel in Nederland waar in principe iedereen een beroep op kan doen mocht dat nodig zijn. Over het algemeen hebben we twee soorten uitkeringen waar je van gebruik kan maken wanneer je geen inkomen hebt. Indien je geen last van gezondheidsproblemen hebt die jou het werken belemmeren, heb je recht op een WW-uitkering of een bijstandsuitkering.

Door middel van deze uitkeringen kan je in je primaire levensbehoeften voldoen. De hoogte van de uikering bedraagt over het algemeen 70% van je laatst verdiende dagloon tot minimaal 50% van het minimuminkomen. In veel van dit soort gevallen leven mensen onder het sociaal minimum maar mensen hebben in ieder geval wel geld om van te leven.

Geen recht op uitkering

Maar wat moet je nu doen als je geen recht hebt op een uitkering? Zoals reeds hierboven werd vermeld heeft iedereen in principe recht op een uitkering. Maar het komt natuurlijk voor dat aanvragen voor deze uitkeringen worden geweigerd. Terecht of onterecht.

Er zijn situaties denkbaar waarbij het je eigen schuld is dat jij je baan bent kwijtgeraakt. Men noemt dit verwijtbare werkloosheid.  Je bent verwijtbaar werkloos als je bijvoorbeeld zonder zwaarwegende redenen ontslag hebt genomen of wanneer je zelf onacceptabel gedrag hebt vertoond waardoor je dus schuld hebt aan je eigen ontslag.  Je kunt hierbij denken aan zaken zoals diefstal en fraude.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat wanneer je verwijtbaar werkloos raakt je ook geen recht meer hebt op een WW-uitkering. Er wordt geen onderscheid gemaakt of je door het UWV of de kantonrechter bent ontslagen.

Krijg je een brief van het UWV met een beschikking dat jij geen recht hebt op een WW-uitkering dan ben je automatisch veroordeeld tot enkel de bijstandsuitkering. Het is daarom raadzaam om deze beschikking van het UWV aan te vechten.

Je komt niet in aanmerking voor de WWB als je te lang in het buitenland verblijft, geen Nederlander bent en in de gevangenis zit of zou moeten zitten en detentie nog afwacht. Het kan ook voorkomen dat je uitkering wordt gekort of stopgezet. Dit kan gebeuren als de sociale dienst van mening is dat jij je niet aan de regels van de WWB houdt. In andere uitzonderlijke gevallen heb je recht op een deel van je uitkering met of zonder bijzondere bijstand.

Wat nu, ik heb geen recht op een uitkering?

Is je WW-aanvraag afgewezen wegens verwijtbare werkloosheid? Of heb je een brief van het UWV ontvangen waarin staat dat je alleen recht hebt op een gedeeltelijke WW-uitkering? Dan heb je eigenlijk alleen nog recht op de bijstand. In dergelijke gevallen is het raadzaam om een ontslagspecialist in de arm te nemen. Sociaal verhaal is een organisatie die de kennis heeft om u hiermee te helpen.

In zulke gevallen heb je 6 weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. Indien het zinvol is om verdere stappen te ondernemen kan Sociaal Verhaal je  helpen om je bezwaarschrift op te stellen en je adviseren over de vervolgprocedure.

Ook bij problemen rondom de bijstandsuitkering kan Sociaal verhaal je helpen. Zowel bij de aanvraag als bij weigering van de afvraag of het ongewild beieindigen van de uitkering kan je bij Sociaal Verhaal terecht voor gratis juridisch advies en rechtshulp.

Gelukkig hebben we in Nederland nog een rechtsbijstandssysteem. Dit is gecreëerd om mensen, die om wat voor reden dan ook, zich aan de onderkant van de samenleving bevinden, van rechtshulp te voorzien.

Iedereen heeft recht op (betaalbare) rechtsbijstand in ons land. De gemaakte kosten voor rechtsbijstand zijn voor rekening van de Nederlandse staat. Dus mocht jij je in een soortgelijke situatie bevinden, neem dan contact op met Uitkering gestopt.

Geen recht op bijstand

 

Heb je volgens het UWV geen recht op bijstand? Dan kan uitkering gestopt jou misschien alsnog helpen. Lees hier meer over de mogelijkheden om wel recht op bijstand te ontvangen. U kunt ook direct contact opnemen via het contactformulier.

Lees hieronder meer over “Geen recht op bijstand”.

Geen recht op bijstand

Heeft u geen recht op bijstand? Dan kan uitkering gestopt u helpen

Geen recht op bijstand. Wat nu?

Wanneer je geen (hoog) inkomen hebt en zonder hulp niet in je eigen levensonderhoud kan voorzien dan kan je aanspraak maken op de Wet Werk en Bijstand (WWB). De WWB, ook wel de bijstand genoemd, is het laatste vangnet van de sociale zekerheid in Nederland.

Op het moment dat je geen recht meer hebt op de WW, een andere regeling of toeslag waar je een beroep op kan doen, kan je in aanmerking komen voor de bijstand. Dus wanneer je niet over de financiële middelen beschikt om in je primaire levensbehoeften te voorzien heb je normaal gesproken recht op bijstand. De huur, gas, water en licht moet betaald blijven worden. Maar soms heb je geen recht op bijstand

Voorwaarden bijstandsuitkering

Het spreekt voor zich dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor de bijstand. Over het algemeen moet je in Nederland wonen, tussen de 18 en de pensioensgerechtigde leeftijd zijn en een niet te hoog inkomen en vermogen. Heb je wel een hoger vermogen dan maximaal is toegestaan dan moet je dat eerst “opmaken” voordat je een bijstandsuitkering mag hebben.

Strikt genomen is de bijstand bedoeld om tijdelijk hulp te bieden, aan mensen die het nodig hebben, totdat ze in staat zijn weer zelfstandig en onafhankelijk zichzelf te onderhouden. Onder de huidige economische en maatschappelijke omstandigheden ontvangen mensen vaak voor langere tijd een bijstandsuitkering.

Geen recht op bijstand.

Het komt echter in bepaalde gevallen voor dat mensen geen recht op bijstand hebben. Wanneer je in de gevangenis zit of in de gevangenis zou moeten verblijven heb je geen recht op een bijstandsuitkering. Dat geldt ook wanneer je te lang (dan afgesproken op vakantie bent) in het buitenland zit of als je jonger bent dan 18 jaar.

Maar het komt ook voor dat je bijstandsuitkering wordt beëindigd of dat je geen recht hebt op de bijstand. Vaak komt dit voor omdat je niet meer aan de voorwaarden voldoet. Je inkomen en vermogen zijn toegenomen of je hebt de AOW-leeftijd bereikt. In dit soort gevallen heb je geen recht meer op bijstand.

Als je bijstandsuitkering is beëindigd door een intrekkingsbesluit van de gemeente dan komt dat omdat de gemeente heeft vastgesteld dat je enige tijd geen recht meer had op je uitkering. De uitkering zal dan met terugwerkende kracht worden stopgezet. Teveel ontvangen bijstand kan dan moeten worden terugbetaald.

Wat nu?

Het kan echter ook voorkomen dat je uitkering onterecht wordt beëindigd of dat je aanvraag onterecht is afgewezen. In dat geval is het van belang om zo snel mogelijk stappen te ondernemen. Hoe langer je stil blijft des te langer je geen inkomen hebt. Gezien je huidige financiële situatie is dit niet een positie om lang in te verkeren.

Dankzij het rechtsbijstandsysteem heeft iedereen toegang tot rechtshulp. Via Sociaal Verhaal kan je geholpen worden middels gratis juridisch advies en rechtshulp. In overleg kan je geholpen worden met het indienen van je bezwaarschrift en de eventuele bezwaarprocedure. In geval van uiterste nood kan er gezocht worden naar noodvoorzieningen of bijzondere bijstand omdat je natuurlijk wel moet kunnen leven en in je levensbehoeften moet blijven voorzien.

Komt deze situatie je bekend voor en heb je advies of hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met Sociaal verhaal.

Uitkering aanvragen Rotterdam

Uitkering aanvragen Rotterdam, een van de grootste steden van Nederland waar steeds groter verzoek van de burgers richting de gemeentelijke sociale dienst vandaan komt. De werkeloosheid neemt in Nederland ook in 2013 toe en de statistieken laten duidelijk zien dat Rotterdam hier zeker geen uitzondering op is.

Bent u woonachtig in Rotterdam en omstreken en wilt u een uikering aanvragen, maar weet u niet hoe,  bent u onterecht afgewezen of is uw uitkering onterecht stopgezet? Wij van uitkering gestopt, weten hoe we u moeten helpen. Lees hier mee hoe we u gratis kunnen helpen of neem direct contact op via het contactformulier.  Voor meer algemene informatie over uitkering aanvragen Rotterdam, leest u hier verder.

Uitkering aanvragen Rotterdam

Uitkering aanvragen Rotterdam

Uitkering aanvragen Rotterdam neemt alleen maar toe!

In de vier grote steden van Nederland (Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam) lopen de werkloosheidscijfers fors op. In deze steden ligt het gemiddelde een stuk hoger dan het landelijke werkloosheidscijfer. Rotterdam spant hierbij de kroon met meer dan 14%.

Bij de drie steden buiten Rotterdam is ook goed merkbaar dat de werkloosheid ook steeds meer toeneemt. Maar wat de economische gezondheid betreft valt Rotterdam in negatieve zin erg op. Het is algemeen bekend dat Rotterdam niet de meest gezonde financiële huishouding heeft maar met het huidige niveau van werkloosheid is voor Rotterdamse begrippen wel erg hoog.

uitkering aanvraag Rotterdam rijst de pan uit

Rotterdam is nummer één als het gaat om bijstandsgerechtigden en werklozen. Dit wil echter niet zeggen dat de gemeente Rotterdam staat te springen om bijstandsuitkeringen te verschaffen. De gemeente verschaft bijstandsuitkeringen alleen aan mensen die het écht nodig hebben.

Burgers die een bijstandsuitkering willen aanvragen moeten goed kunnen aantonen dat ze actief bezig met het zoeken naar werk. Voordat er überhaupt een uitkering wordt verstrekt moet men bewijzen dat men een bepaalde periode serieus naar een baan heeft gezocht.

Om in aanmerking te komen moet men natuurlijk een inwoner zijn van Rotterdam en tussen de 18 jaar en de wettelijke AOW-leeftijd. Ingeschreven staan bij het UWV Werkbedrijf en kunnen aantonen dat u dus alles heeft gedaan om een betaalde baan te vinden. Uiteraard moet je ook een laag inkomen en een laag vermogen hebben en geen kans hebben op een andere mogelijke uitkering of regeling.

Verkeer je in financiële nood en wil je een uitkering aanvragen in Rotterdam? Dan kan Sociaal verhaal je helpen. We begrijpen dat het aanvragen van een bijstandsuitkering niet voor iedereen even makkelijk is en dat sommige mensen daarbij hulp nodig hebben.

Sociaal Verhaal kan je hierbij helpen om de aanvraag correct in te dienen. Maar ook bij weigeringen of het ten onrechte stoppen van de uitkering kan Sociaal Verhaal je helpen. Zo kan je hulp krijgen bij het maken van een bezwaarbrief maar ook bij regelen van de bezwaarprocedure. Sociaal Verhaal is er om jou gratis juridisch advies te geven.

 

Aanvraag sociale dienst uitkering

 

Als u hulp nodig heeft bij de aanvraag sociale dienst uitkering of met andere woorden als u gratis hulp nodig heeft bij het aanvragen van uw uitkering bij de sociale dienst, vul dan het contact formulier in. Voor meer algemene info leest u hieronder.

Aanvraag sociale dienst uitkering

Aanvraag sociale Dienst Uitkering

Uitkering gestopt reikt u een hand toe

Zonder betaalde baan en zonder WW-uitkering heb je feitelijk geen inkomen meer. Heb je verder ook geen beschikking of recht meer op andere regelingen of toelagen, dan kom je in theorie in aanmerking voor de Wet Werk en Bijstand.

De Wet Werk en Bijstand kan je zien als je laatste redmiddel binnen de sociale zekerheid in Nederland. Deze bijstandsuitkering krijg je dus eigenlijk alleen als je niet (meer) in je eigen levensonderhoud kan voorzien. Kun je de rekening niet meer betalen en heb je bijvoorbeeld geen gas, water en elektriciteit en heb je betalingsachterstanden met de huur dan kan je dus een beroep doen op de bijstand.

De aanvraag sociale dienst uitkering

De aanvraag van een bijstandsuitkering doe je altijd bij de sociale dienst van jouw gemeente. De gemeenten in Nederland zijn belast met de uitvoering van de WWB. Uiteindelijk zorgt de gemeente ervoor dat jij je uitkering op je rekening gestort krijgt of dat deze gekort of gestopt wordt wanneer jij je niet aan de regels van de WWB houdt.

In principe komt iedereen die tussen de 18 jaar en de wettelijke AOW-leeftijd is in aanmerking. Uiteraard moet je ook een laag inkomen en een laag vermogen hebben. Je komt niet in aanmerking voor de WWB als je te lang in het buitenland verblijft, geen Nederlander bent en in de gevangenis zit of zou moeten zitten en detentie nog afwacht.

Tegenwoordig wordt de aanvraag sociale dienst uitkering vaak geregeld vanuit het UWV. Dit gebeurt wanneer je niet meer gerechtigd bent voor de WW en de maximale duur van jouw WW-uitkering is afgelopen. Vanuit de WW vloei je af naar de WWB. Na en bepaalde periode krijg je vanzelf bericht van de betreffende Sociale Dienst.

Helaas komt het voor dat mensen toch problemen ervaren met de aanvraag van de bijstandsuitkering. Mensen moeten dan vaak ook toch zelf hun aanvraag (opnieuw) regelen bij de Sociale Dienst van hun gemeente.

Problemen bij aanvraag sociale dienst uitkering

Een veel voorkomend probleem is dat veel mensen, die in afwachting zijn van hun bijstandsuitkering, alsnog in de (financiële) problemen komen. Zolang de aanvraag sociale dienst uitkering nog loopt ontvang je namelijk nog geen uitkering. In de tussentijd moeten je rekening natuurlijk wel betaald worden. Dit lukt vaak niet met alle vervelende gevolgen van dien.

Bovendien is het zo dat iedere gemeente verantwoordelijk is voor de uitvoering van de WWB. Dat houdt ook in dat het beleid op sommige punten per gemeente inhoudelijk kan verschillen. Zo kan de hoogte van de uitkering bij gemeente A hoger zijn dan die van gemeente B.

Ook de regels omtrent de naleving van de WWB zijn recentelijk strenger geworden. Gezien het huidige economische klimaat wordt op de sociale voorzieningen in Nederland ook bezuinigd. Dit maakt het voor de burger vaak allemaal een stuk ingewikkelder.

Hulp bij je aanvraag sociale dienst uitkering

Het mag duidelijk zijn dat de tijden zijn veranderd en dat deze in ieder geval niet snel zullen veranderen. Van wie je nog wel hulp kan verwachten is Sociaal Verhaal. Sociaal Verhaal is onder andere gespecialiseerd in het helpen van mensen die om verschillende redenen in financiële nood zitten. Mensen in nood kunnen bij Sociaal Verhaal gratis juridisch advies krijgen voor diverse problemen.

Heb je problemen met de aanvraag sociale dienst uitkering? Of heb je een afwijzing gekregen? Dan kan Sociaal Verhaal je helpen. In de meeste gevallen is dit kosteloos. Bent u nieuwsgierig of wij je kunnen helpen neem dan vrijblijvend contact op.

Wat doe je als je werkloos bent

 

Wat doe je als je werkloos bent

Uitkering gestopt helpt u als u zich afvraagt: “Wat doe je als je werkloos bent?”

Werkeloos, wat nu? Geen werk. Je hebt geen baan meer. Je hebt geen vooruitzicht op werk. Een contractverlenging zat er niet meer in. Je bent werkloos. Wat doe je als je werkloos bent? Het einde van de wereld? Waarschijnlijk niet maar het niet hebben van een betaalde baan heeft verstrekkende gevolgen in tijden van economische malaise.

Uiteraard direct contact op nemen met Sociaal Verhaal, want zij zullen jou per direct bijstaan in het aanvragen van een uitkering. Al helemaal als je een laag inkomen hebt (gehad), dan doen ze het zelfs gratis, zie hier de voorwaarden.

Wat doe je als je werkloos bent?

De psychologische gevolgen van het niet hebben van werk zijn groot en niet zomaar te benoemen. Bewust en onbewust kunnen de effecten van werkeloosheid bij een individu goed merkbaar zijn. Het is moeilijk om in tijden van massale en langdurige werkloosheid onaangetast te blijven.

Trots, ego en verantwoordelijkheidsgevoel kunnen behoorlijke klappen oplopen wanneer iemand zonder werk zit. Bij langdurige werkloosheid loert een depressie vaak om de hoek en vaak zijn het hele gezinnen die op meer manieren dan één de gevolgen ervaren van werkloosheid.

Praktische kant

Het mag duidelijk zijn dat de psychologiscahe kant van dit verhaal vrij complex kan zijn. Daarom richten we ons in dit verhaal ons verhaal op de praktische kant van werkeloosheid. Wat zijn de praktische dingen waar men op moet letten wanneer men geen werk meer heeft? Dus, wat doe je als je werkeloos bent, maar dan in praktisch opzicht?

Onder normale omstandigheden, waarbij er geen sprake is van gezondheidsproblemen, heeft iedereen recht op een WW-uitkering. Natuurlijk ben je al actief bezig met het zoeken naar een nieuwe baan maar mocht dit niet het geval zijn ga je dit zo spoedig mogelijk doen. In de tussentijd is het belangrijk dat je wel een vast inkomen hebt.

Daarom vraag je bij het UWV een WW-uitkering aan. Buiten het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe betaalde betrekking blijft het kunnen voorzien in je primaire levensbehoeften een prioriteit. Vraag daarom zo snel mogelijk deze uitkering zodra u weet wanneer bijvoorbeeld uw contract afloopt.

Wat doe je als je werkloos bent; een uitkering?

Iedereen die in aanmerking komt voor een WW-uitkering heeft minimaal 3 maanden en maximaal 38 maanden recht op deze uitkering. Hoe lang je uitkering precies duurt, hangt af van jouw arbeidsverleden. Het spreekt voor zich dat hoe langer je hebt gewerkt des te langer je recht hebt op een WW-uitkering.

Aannemende dat je recht hebt op WW dan krijg je bij een basisuitkering van 3 maanden de eerste 2 maanden 75% van uw dagloon. De derde maand is vervolgens 70% van uw dagloon. Krijgt u langer een WW-uitkering dan krijgt u na de tweede maand 70% van uw dagloon. Voor de nieuwsgierigen onder ons kan uw maximale wettelijke dagloon nooit hoger zijn dan €195,96.

Maar goed, dit is een korte uitleg over de duur en hoogte van een WW-uitkering. De realiteit is dat huidige sociaal-maatschappelijke omstandigheden verre van goed zijn. Voor veel mensen toont de praktijk vaak aan dat de duur van de WW-uitkering al afgelopen is voordat men een nieuwe betaalde baan heeft gevonden.

Aanvragen en werk zoeken

Het is belangrijk dat vanaf het moment dat je weet dat je zonder werk komt te zitten kordaat optreedt. Vraag zo snel mogelijk via het UWV je werkeloosheidsuitkering aan. Vanaf de datum dat je arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd is je WW-uitkering je enige bron van inkomen.

De aanvraagprocedure kan soms lang duren. Met de dagelijkse toename van werkelozen en de tekorten van tijd en arbeid bij het UWV is de aanvraagprocedure er niet korter op geworden. Houdt er dus rekening mee dat enkele maanden kan duren (en in sommige gevallen zelfs veel langer).

Gedurende deze periode heb je dus geen inkomen omdat je niet werkt en ontvang je geen uitkering. Voor veel mensen betekent dit in de praktijk dat ze tegen grote financiële problemen oplopen. De rekeningen moeten tenslotte gewoon betaald worden. Het feit dat je wellicht later met terugwerkende kracht je uitkering krijgt lost deze problemen niet op.

Wees er dus snel bij om je uitkering aan te vragen als je werkloos bent. Bovendien bestaat de kans dat de aanvraag wordt geweigerd. Dit kan bijvoorbeeld omdat er sprake zou kunnen zijn van “verwijtbare” werkloosheid of om dat je niet voldoet aan de wettelijke eisen van de WW.

Voor dergelijke situaties is het belangrijk om te weten dat er organisaties zijn die je hiermee kunnen helpen. Zij kunnen je helpen procedures te verkorten of voor jou in bezwaar of beroep gaan. Maar ook wanneer de financiële nood zeer hoog is geworden kunnen deze organisaties voor jou bij de gemeente een tijdelijke nood bijstandsuitkering aanvragen om in je primaire levensbehoeften te kunnen voldoen.

In Nederland hebben we gelukkig (nog) een rechtsbijstandsysteem. Dit is gecreëerd om mensen, die om wat voor reden dan ook, zich aan de onderkant van de samenleving bevinden, van rechtshulp te voorzien. Dus maak er ook gebruik van: vraag hier jouw hulp aan.

Aanvraag bijstandsuitkering Den haag

 

Bijstandsuitkering aanvragen Den Haag

Meer bijstandsuitkering aanvragen Den Haag  via uitkering gestopt.

Je kunt niet bepaald zeggen dat je er op zit te wachten. Of dat je er trots op bent. Maar je moet toch eten, de huur betalen en je andere vaste lasten kunnen bekostigen. Dus daar sta je dan, zonder werk, je zit niet meer in de WW en je hebt feitelijk geen inkomen meer.

Dan kan Uitkering gestopt jou helpen, door een uitkering aan te vragen voor je. Dus is jouw uitkering onterecht gestopt of afgewezen? neem dan nu contact op met uitkering gestopt

Aanvraag bijstandsuitkering Den haag

Hoewel mensen vaak denken dat ze alleen staan met hun problemen, je bent niet de enige. Gezien de huidige economische omstandigheden in de wereld en ook in Nederland, zoeken steeds meer mensen de weg naar de sociale dienst. Niet een plek waar de mensen nou graag willen komen. Maar ze zoeken allemaal hetzelfde: een bijstandsuitkering.

Dus ook jij moet er aan geloven. Als je geen werk meer hebt en geen WW-uitkering meer ontvangt en daarom dus geen vast inkomen meer hebt moet je noodgedwongen toch een bijstandsuitkering aanvragen.

Het gaat niet goed met Nederland. De meeste mensen realiseren zich dat wel. Maar mocht je dat nog niet weten dan drukt de sfeer in de kantoren van de sociale dienst bij de afdelingen werk en inkomen je meteen met de neus op de feiten. Veel mensen hebben geen werk. Sterker nog, we hebben in Nederland nog nooit zoveel werklozen gehad. Vooral in de Randstad is dat erg merkbaar.

Aanvraag bijstandsuitkering Den Haag; het laatste vangnet

De Wet Werk en Bijstand, afgekort de WWB wordt ook wel in de volksmond de “bijstand” genoemd. In gevallen zoals deze, waarbij je geen geld meer hebt om in je basis levensbehoeften te voldoen, heb je recht op de bijstand. Let er wel op dat je eerst geen recht meer hebt op een WW-uitkering of iedere andere regeling of toeslag waarmee jij je kosten voor levensonderhoud mee zou kunnen betalen.

De WWB is momenteel echt het laatste vangnet van de sociale zekerheid in Nederland. Het bedrag dat je ontvangt is ook zeker geen vetpot en verschilt per gemeente. Dus prijs jezelf niet rijk. De hoogte van je bijstandsinkomen wordt gebaseerd op percentage van het minimuminkomen dat de betreffende gemeente zelf kan bepalen.

De gemeente voert het beleid van de WWB uit. Vandaar dat je de aanvraag bijstandsuitkering Den Haag dan ook moet aanvragen in de gemeente Den Haag. Het is daarom ook niet vreemd dat de WWB van de gemeente Den Haag inhoudelijk kan verschillen met die van de gemeente Rijswijk. Ook al vallen deze twee beiden in de regio Haaglanden, het zijn uiteindelijk twee aparte gemeenten, met hun eigen beleid.

Je kunt natuurlijk wel aannemen dat er een aantal voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen om voor de bijstand in aanmerking te komen. Maar over het algemeen geldt er voor iedereen dat jouw inkomen niet hoger mag zijn dan een bepaald minimum. Hetzelfde geldt ook voor de hoogte van je vermogen.

Moeilijke tijden

Zoals reeds bekend zijn er tegenwoordig veel mensen werkloos. Onze regering regeert met een ijzeren hand door de slechte economie te bevechten door middel van heftige bezuinigingen. Hierdoor is ons sociale stelsel behoorlijk uitgekleed. De tijden van de zorgstaat lijken dan ook definitief voorbij en Nederland begint steeds meer op de Verenigde Staten te lijken.

Dit klinkt allemaal heel dramatisch maar voor de gewone burger betekent dit concreet dat het steeds minder gewenst is dat burgers gebruik maken van ons sociale stelsel. Er is dan ook steeds minder geld voor beschikbaar. Met andere woorden, we moeten steeds meer doen met minder.

Dit betekent feitelijk ook dat de regels omtrent de bijstand ook strenger zijn geworden. Mensen moeten meer doen om de bijstand te behouden en de duur van de “vrijblijvende” bijstand wordt steeds korter. Het is nu ook wettelijk toegestaan dat de gemeente “sociale controles” uitvoert om te zien of mensen inderdaad wel aan de voorwaarden voldoen om bijstand te mogen ontvangen.

Hulp voor aanvraag bijstandsuitkering Den Haag

Het is begrijpelijk dat mensen niet staan te springen om een uitkering aan te vragen. Het feit dat jij je baan kwijt bent en dus zonder inkomen zit is al frustrerend genoeg. Bovendien bevindt jij je in een situatie die veel mensen als beschamend ervaren. Daarbij is de regelgeving en de administratieve rompslomp zo verandert dat veel mensen het erg ingewikkeld vinden.

Niet alleen voor hulp voor de aanvraag bijstandsuitkering in Den Haag kan je bij diverse instanties terecht. Ook bij afwijzingen, bezwaarschriften of het ongewild stopzetten van de bijstand kan je bij organisaties zoals Sociaal Verhaal terecht.

Bij dergelijke organisaties krijg je gratis rechtsbijstand en wordt je deskundig bijgestaan voor alle problemen betreffende jouw bijstandsuitkering. Problemen rondom de bijstand hebben vaak grote gevolgen voor de betrokkenen. Het is daarom verstandig om zo spoedig mogelijk hulp in te schakelen.

Hulp bij uitkering

Hulp bij Uitkering

Uitkering gestopt biedt Hulp bij uitkering

Hulp bij uitkering

Het leven is niet altijd even makkelijk. Als je noodgedwongen “ervaringsdeskundige” bent met termen zoals sociale dienst en uitkering, kan je wel aannemen dat je een leven leidt dat je vroeger als kind niet had kunnen of willen voorstellen.

Maar toch is het zo. Net als bij zoveel mensen belandde je in een situatie waarbij jij je baan verloor, in financiële problemen bent geraakt en misschien ook nog geconfronteerd werd met gezondheidsproblemen. Kortom, je hebt beroep moeten doen op sociale voorzieningen van de Nederlandse staat.

Beperkingen sociale vangnet

Alleen ons sociale vangnet is langzamerhand steeds kleiner geworden. De criteria zijn strenger geworden en ook op ons sociale stelsel wordt hevig bezuinigd. De administratieve weg naar een uitkering was bij tijd en wijle niet even makkelijk maar voor veel mensen is het zo erg geworden dat hulp bij uitkering een noodzakelijk iets is geworden.

Veel mensen die moeten leven van een uitkering zien door de bomen het bos niet meer. De regelgeving wordt als ingewikkeld ervaren of mensen zijn niet mondig genoeg om voor zichzelf op te komen en hun uitkeringszaken te regelen.

Er is hulp

Hulp bij uitkering is daarom voor veel mensen een uitkomst. Instanties zoals Sociaal Verhaal en het Juridisch Loket kunnen mensen helpen de juiste weg naar hulp te vinden. De administratieve rompslomp wordt mensen soms te veel of men begrijpt het niet. Maar vooral bij vervolgacties wanneer aanvragen voor uitkering zijn geweigerd of uitkeringen plotseling zijn stopgezet, weet men vaak niet hoe men moet handelen.

Hulp bij uitkering is beschikbaar in verschillende vormen. Van het helpen bij aanvragen tot het schrijven van bezwaarschriften en representatie in de rechtszaal. Gratis juridisch advies en gratis rechtshulp is voor iedereen verkrijgbaar in heel Nederland. Voor de meeste mensen is gratis juridisch advies dan ook makkelijk en dicht in de buurt verkrijgbaar.

Om hulp bij uitkering te krijgen moet je uiteraard zelf ook het één en ander doen. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd de beschikking hebt over je eigen administratie met betrekking tot jouw uitkering en lever deze informatie tijdig aan. Dus officiële brieven van de uitkeringsinstantie zijn van belang. Zeker de brieven waarin staat dat je uitkering wordt gestopt of dat je aanvraag geweigerd is.

In de meeste gevallen zullen de organisaties, die de mensen helpen met dit soort problemen, kosteloos hun diensten aanbieden. De gemaakte kosten voor rechtsbijstand zijn voor rekening van de Nederlandse staat. Iedereen heeft recht op (betaalbare) rechtsbijstand in ons land. Dus mocht je in een soortgelijke situatie verkeren, aarzel dan niet om hulp in te schakelen.